Mijn naam is Irene Vos-Bakker. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Jaren heb ik met plezier in de verzekeringsbranche gewerkt. Omdat ik zelf veranderde, net als het werk dat ik deed, had ik de behoefte een andere richting in te slaan. Persoonlijke ervaringen hebben me nieuwsgierig gemaakt naar de werking van acupunctuur. Daarom besloot ik een studie Acupunctuur te gaan volgen bij de TCMA te Amsterdam. De opleiding van vier jaar heb ik succesvol afgerond.

Tijdens mijn studie heb ik veel stage gelopen en klinische lessen gevolgd. Steeds weer stond ik versteld van het grote effect dat de kleine naaldjes hebben. Niet alleen op de klachten maar op het hele welbevinden van de persoon die de behandeling ondergaat.
Een mens is nooit uitgestudeerd en ook in dit vak blijft er veel te leren. Ik volg daarom nascholingen en doe literatuuronderzoek naar interessante onderwerpen zoals bijvoorbeeld de interactie tussen de Buik en het Brein. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVA en bij de klachtencommissie KAB. De beroepsvereniging staat garant voor de hoge kwaliteit van de beroepsuitoefening van de aangesloten acupuncturisten. De NVA eist dat de leden een minimum aantal na- en bijscholingen volgt en stelt eisen aan de kwaliteit van deze na- en bijscholingen.

Mijn vakdiploma’s zijn:
HBO Westers Medische Basiskennis, TCMA te Amsterdam, 2016
HBO Acupunctuur, TCMA te Amsterdam, 2019

Bij- en Nascholingen:

Master Tung’s Acupuncture, Qing Bai, juni 2020
Menstruele Verstoringen, Qing-Bai, februari 2020
Vrouwelijke Infertiliteit, Qing-Bai, januari 2020

Overige relevante diploma’s:
Eerste Hulp + Eerste Hulp aan Kinderen, Het Oranje Kruis, november 2019

Als je vragen hebt, stel ze me, ik ga er heel graag op in!