Mijn naam is Irene Vos-Bakker. Ik ben getrouwd en trotse moeder van twee volwassen kinderen. Nadat ik lange tijd met plezier in het bedrijfsleven werkte, kreeg ik de behoefte een andere richting in te slaan. Omdat persoonlijke ervaringen me nieuwsgierig hadden gemaakt naar de werking van acupunctuur en de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) in het algemeen, besloot ik de vierjarige hbo-studie te gaan volgen bij de TCMA in Amsterdam. De kennis die ik daar opdeed heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik nu acupuncturist ben maar heeft ook mijn kijk op de wereld veranderd en verrijkt.

Ik blijf nieuwsgierig naar wat een mens beweegt, hoe we ons verhouden tot elkaar, tot de natuur en de wereld. Dat maakt de TCG en het werk als acupuncturist zo mooi en interessant. Elke mens heeft een eigen bijzonder verhaal. Het verhaal wil ik graag horen omdat ik daardoor kan begrijpen hoe klachten zijn ontstaan en hoe ze kunnen worden opgelost.

Tijdens mijn studie heb ik veel stage gelopen en klinische lessen gevolgd. Steeds weer stond ik versteld van het grote effect dat de kleine naaldjes hebben. Niet alleen op de klachten maar op het hele welbevinden van de persoon die de behandeling ondergaat. Omdat een mens nooit is uitgeleerd  volg ik na- en bijscholingen en doe ik literatuuronderzoek naar interessante onderwerpen zoals bijvoorbeeld de relatie tussen de Buik en het Brein. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVA en bij de klachtencommissie KAB. De beroepsvereniging staat garant voor de hoge kwaliteit van de beroepsuitoefening van de aangesloten acupuncturisten. 

Mijn vakdiploma’s zijn:

HBO Westers Medische Basiskennis, TCMA te Amsterdam, 2016
HBO Acupunctuur, TCMA te Amsterdam, 2019

 

Bij- en Nascholingen:

Auriculotherapie (ooracupunctuur)
Master Tung’s Acupuncture
Gynaecologie, Menopauze
Gynaecologie, Menstruele Verstoringen
Gynaecologie, Vrouwelijke Infertiliteit

Verschillen tussen diagnostiek en classificatie in de psychiatrie
Rode vlaggen in de gezondheidszorg

Overige relevante diploma’s:

EHBO+ Eerste Hulp aan Kinderen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Stel ze me gerust, ik ga er graag op in!